De netto verkeersstroom kan zijn van traditionele financiering tot crypto, maar inspiratie gaat in beide richtingen.

Gisteren lanceerde Binance in contanten afgewikkelde BTCUSD driemaandelijkse termijncontracten voor webhandel, die op een later tijdstip op mobiele apparaten zullen aankomen. Net als andere Binance-futures is het verhandelbaar met een hefboomwerking tot 125x. Maar in tegenstelling tot alle andere is dit het eerste Binance-derivatencontract met een vaste verval- en afwikkelingsdatum.

Dit staat in contrast met de meer gangbare-naar-crypto-eeuwigdurende futures-handel van sites zoals BitMEX, en sluit beter aan bij de meer traditionele Bitcoin-handelsstijlen van namen als Bakkt en CME. Dit kunnen ze kraken.

Dit is geen toeval, zei Binance Futures VP Aaron Gong.

Sommige handelaren gaan van traditionele markten naar crypto, wat de vraag naar de vertrouwde functies van andere markten met zich meebrengt. Tegelijkertijd kunnen sommige crypto-innovaties hun weg vinden naar traditionele markten naarmate de grenzen tussen crypto en valuta poreuzer worden.

Bidirectionele straat

“Nu Tudor BVI investeert in cryptofutures, JP Morgan bankdiensten aanbiedt aan cryptobedrijven (Coinbase, Gemini) en Temasek Holdings toetreedt tot Libra, zien we een sterke trend van acceptatie vanuit traditionele markten,” zei Gong. “Ik kwam van traditionele markten en ik zie veel bekende gezichten die vroeger op traditionele markten handelden, zijn nu ook actief in crypto.”

“Ze merken dat er overeenkomsten zijn bij het handelen op Binance Futures omdat onze producten niet omgekeerd zijn ontworpen en de matching engine stabiel en snel is. In bredere zin zijn de strategieën en principes van handelen vergelijkbaar in termen van concurreren op het gebied van marketmaking en arbitrage. Wanneer we in details treden, zijn er verschillen. Bijv. in traditionele markten concurreren ze nauw in fracties van een seconde. De structuur van de cryptomarkt is nog niet in dat stadium. “

“Toch komen traditionele handelaren snel op ons platform”, zei hij. Binance behoort tot hun.

De tijd is op dit moment bijzonder goed, gezien de uitbarsting van mainstream enthousiasme voor cryptocurrency in de afgelopen weken, merkte Gong op. De ruimte voor crypto-derivaten is nog steeds erg kneedbaar, dus het is een goed moment om te proberen deze te helpen evolueren.

“We hebben het geluk om te kunnen innoveren in de cryptocurrency-ruimte, om een ​​zinvolle verandering in geld te kunnen stimuleren, een van de meest fundamentele aspecten van de samenleving. Innovatie is dus nodig om verandering te stimuleren en hoe we denken over derivaten, en dat mentaliteit – om open te staan ​​voor nieuwe ideeën – moet in de hele branche zijn “, zei hij. “Er is een constante ontwikkeling in cryptocurrency en blockchain als geheel, wat betekent dat de manier waarop we derivaten toepassen op een nog in ontwikkeling zijnde activaklasse flexibel moet zijn. In tegenstelling tot fysiek goud of andere grondstoffen, hebben Bitcoin en andere cryptocurrencies opmerkelijke verschillen, bijvoorbeeld de manier waarop we bewaar en vervoer ze, dus er moet rekening worden gehouden met deze verschillen. “

Tegelijkertijd kan de evolutie ook de andere kant op draaien. 24/7 handel in cryptomarkten kan naar traditionele markten komen als er voldoende vraag naar is, bijvoorbeeld, suggereerde Gong.

“Een verschil tussen de crypto en traditionele markten is dat crypto 24/7 is (traditionele markten volgen normale kantooruren). Er kan druk zijn vanuit de cryptomarkt voor meer innovatie en concurrentie op de traditionele markt”, zei hij.

Het hele cryptocurrency-ecosysteem heeft tot op zekere hoogte altijd de signalen van de bestaande financiële markten overgenomen. De eerste Bitcoin-futures-contracten die helemaal teruggingen in 2013, op lang ter ziele gegane beurzen zoals ICBIT, waren ontworpen om het beginnende Bitcoin-ecosysteem te helpen de volwassen markten beter te emuleren. Dat de inspiratie nu de andere kant op begint te stromen, is een voorbeeld van hoeveel er is veranderd.