Een telefoonsysteem is voor de meeste bedrijven, net als hun IT, een kritisch onderdeel van de infrastructuur van een bedrijf en het kiezen van een nieuw systeem kan een ontmoedigende taak zijn.

Misschien is een van de beste dingen die een bedrijfseigenaar kan doen wel goed geïnformeerd zijn door middel van eigen onderzoek. Dit is ideaal, maar het kan erg tijdrovend zijn om informatie te vinden, of dat nu via het internet, de vakpers of door te praten en advies te vragen aan mensen die ze in het bedrijfsleven kennen. Meer weten? Bekijk het dan op deze site.

Vergeet niet dat er een groot aantal potentiële leveranciers zijn die variëren van uitstekend tot slecht tot schurken! Er zijn ook een groot aantal fabrikanten die allerlei verschillende producten met verschillende technologieën aanbieden. Proberen door het bos te gaan om de bomen te zien kan bijna onmogelijk zijn!

Hier zijn enkele gebieden die in aanmerking komen.

Leveranciers van telefooncentrales

Idealiter moet u een leverancier kiezen die binnen 2 uur rijden van uw bedrijf is gevestigd. Alleen dan kunnen ze echt een goed niveau van ondersteuning bieden – hoe dichterbij hoe beter!

  • Zorg ervoor dat de verkoper uw behoeften goed heeft geïdentificeerd door uw bedrijf te begrijpen. Ze moeten u vragen stellen over uw bedrijfsprocessen en proberen uw ‘business pains’ te identificeren. Vervolgens moeten ze duidelijk definiëren waarom ze het aanbevolen systeem voorstellen. Wees voorzichtig dat ze geen agenda hebben om u iets specifieks te verkopen – ze moeten gedurende het hele proces als consultant optreden en een scala aan alternatieven kunnen bieden.
  • U moet ook 3 lokale referenties zoeken – dit moeten soortgelijke bedrijven zijn als de uwe die soortgelijke systemen van hen hebben afgenomen – bel ze op en praat met ze.

Soorten telefoonsystemen

Er zijn nu veel verschillende soorten systemen beschikbaar. Hoewel veel van hen vergelijkbare kenmerken hebben, zullen er verschillen zijn. Hier zijn enkele verschillende types:

Basis analoge systemen – deze hebben weinig functionaliteit en sluiten aan op basis analoge PSTN telefoonlijnen. Voor een klein kantoor van bijvoorbeeld 6 personen is dit misschien wel OK, zolang je maar niet veel functies nodig hebt, hoewel je nog steeds voicemail en vele andere functies kunt krijgen als dat nodig is. Niet veel bedrijven gebruiken tegenwoordig analoge systemen.